مشاوره گواهی انطباق CE-Mark

مشاوره گواهی انطباق CE-Mark

  • CE برگرفته از عبارت فرانسوي “Conformité Européene”به معني “تطابق اروپایی”است.

درج نشان CE بر روي محصول،بيانگر انطباق آن با الزامات تعيين شده در دستورالعملهاي اروپايي (European Directives) است. اين الزامات بيشتر متمركز بر ايمني،سلامت و جنبه هاي زيست محيطي محصول بوده تا كيفيت آن و با هدف يكسان سازي قوانين و معيارهاي مختلف كشورهاي عضو اتحاديه اروپا در اين زمينه تدوين و بكار گرفته شده اند.

مزاياي اخذ نشان CE

اخذ نشان CE براي محصولاتي كه در دامنه كاربرد آن قرار مي گيرند جهت ورود،عرضه و فروش در بازارهاي اروپا يك اجبار بوده و توليد كنندگان اين محصولات براي دستيابي و حفظ سهم محصولات خود در بازار اروپا ناگزير از اخذ اين نشان مي باشند.علاوه بر كشورهاي عضو اتحاديه اروپا و كشورهاي منطقه آزاد تجاري اروپا برخي ديگر از كشورها(از جمله كشورهاي حاشيه خليج فارس) نيز از اين الزام براي ورود كالاها به كشور خود استفاده مي كنند.افزون بر اين اخذ و درج اين نشان بر روي محصولات موجب اطمينان خاطر بيشتر مصرف كنندگان داخلي شده و افزايش حس اعتماد به محصولات مربوطه را فراهم مي‌آورد.

مراحل اخذ نشان CE:

مرحله اول:انتخاب دایرکتیو (های) مناسب با توجه به نوع محصول

مرحله دوم:تعیین استانداردهای هماهنگ شده اروپايي (Harmonized European Standards)

مرحله سوم:بررسی خطرات و انتخاب روش ارزیابی مناسب

مرحله چهارم:اعمال استانداردها یا مقررات فنی قابل كاربرد

مرحله پنجم :تهيه و تدوين مدارک فنی  (Technical File)

مرحله ششم :تدوين اظهارنامه تطابق

مرحله هفتم:ارزیابی تطابق توسط مؤسسات بازرسی کنندهNB) ) برای محصولات با ريسك بالا

مرحله هشتم:الصاق نشان CE بر روي محصول

  • ISIRI موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران

این نوع استاندارد که به منظور یکنواختی -کاهش تنوع و افزایش سطح تکنولوژی در داخل کشور با نظر و

صلاحدید کلیه دست اندر کاران-  صاحب‌نظران – متخصصان مرتبط و از جمله نمایندگان تولید کننده و مصرف کننده و معمولا توسط موسسات استاندارد کشورها تهیه و تدوین و منتشر میشود . مجری و تهیه کننده استانداردهای ملی در ایران موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران با علامت اختصاری ISIRI است.

متقاضی استفاده از علامت استاندارد‌، برای این کار باید در ابتدا از اداره کل استاندارد استان مربوطه، پروانه کاربرد علامت استاندارد را درخواست کند.

در این مرحله؛ پس از وصول درخواست، اداره مربوطه آن‌را مورد برررسی قرار می‌دهد. اداره مربوطه در صورتی‌که آن را تایید کند خط تولید کارخانه را مورد بازدید قرار داده، از تولیدات اولیه آن نمونه‌برداری می‌کند. برای آن‌که این نمونه‌برداری‌ها مورد تایید قرار گیرد چند شرط لازم است:
1- داشتن مجوزهای قانونی برای تولید یا ارائه خدمات.
2- آرایش مناسب ماشین‌آلات خط تولید یا ارائه خدمات.
3- وجود آزمایشگاه فعال و مناسب در واحد تولیدی.
4- وجود مسوول کنترل کیفیت واجد شرایط و مورد تایید.
5- طی دوره آموزشی مسوول کنترل کیفیت.
6- تداوم انطباق کیفیت با استاندارد در دو نوبت متوالی
پس از حصول اطمینان از وجود الزامات و رعایت اصول و قوانین، بنا به درخواست مدیر اداره کل استاندارد استان مربوطه کمیته‌ای برگزار می‌شود که به کمیته علائم معروف است.
در صورتی‌که ایرادی وجود داشته باشد با ابلاغ آن، متقاضی باید نسبت به رفع ایرادات اقدام کند.
در مرحله آخر، در صورتی‌که نتیجه کمیته مثبت باشد، میزان کارمزد خدماتی تعیین و اعلام خواهد شد. در این مرحله با کارخانه مربوطه قرارداد امضا شده و پروانه کاربرد علامت استاندارد تشویقی صادر می‌شود.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.